Jouw begeleidingsvraag bepaalt de begeleidingsvorm. De onderstaande beschreven begeleidingsvormen variëren in duur en intensiteit. Na een (gratis) 1e kennismakingsgesprek bepalen we samen jouw (leer)weg.
“Welke begeleidingsvorm ook wordt uitgezet, ons gesprek bepaald de weg die gelopen wordt”
Rouw- en verliesbegeleiding
Ieder mens krijgt te maken met verlies. Soms is het verlies alleen te dragen, maar soms ook is het te zwaar om het alleen te doen. In de begeleiding leer je stap voor stap het verlies in je leven te verweven. Als erkend rouw- en verliesbegeleider kan ik je ondersteunen in je rouw- verliesproces.
Supervisie
Werk je in een mensgericht beroep en ben je op zoek naar antwoord(en) op vragen zoals hoe ga ik om met deze cliënt of hoe ga ik om met kritiek? Supervisie is dan daarvoor een begeleidingsvorm. Door reflectie op je eigen werkstijl, ontstaat inzicht in de situaties die voor jou ‘lastig’ zijn. Door het leren herkennen van vaste patronen en het ontdekken van dieperliggende motieven en overtuigingen die daarop van invloed zijn, leer je je eigen aanpak bij te stellen.
Supervisie is een methodische aanpak die minimaal 10- en maximaal 15 bijeenkomsten duurt. Ik ben een erkend en geregistreerde supervisor bij de LVSC.
Coaching
Ben je op zoek naar ondersteuning om je in een bepaalde situatie beter te laten functioneren? Dan kan coaching je helpen inzichten te krijgen over je eigen functioneren. Coaching wordt ingezet om adequaat gedrag en effectieve interactiepatronen aan te leren. De begeleiding richt zich op gedragsverandering. Nog meer dan supervisie wordt geleerd ‘in actie’ te leren van het eigen handelen in de praktijk.
Ik ben een erkend en geregistreerde coach bij de LVSC.
Loopbaanbegeleiding
Past je huidige baan je niet meer en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ik kan je ondersteunen bij het maken loopbaankeuzes. Bij loopbaanbegeleiding krijg je inzicht in je eigen kunnen en willen met betrekking tot je eigen toekomst in werk en loopbaan.
In vijf tot maximaal 7 bijeenkomsten wordt antwoord gegeven op drie vragen:
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In onze gesprekken, word je ondersteund in het proces van ontdekken, versterken en/of ontwikkelen van je eigen kernkwaliteiten. Dit is nodig om je eigen loopbaan weer (verder) vorm te geven. Zelfsturing en zelfredzaamheid staan hierbij voorop.
Re-integratiebegeleiding
Dreig je arbeidsongeschikt te raken en zoek je deskundige begeleiding bij jouw re-integratie? Ik bied je die deskundige begeleiding. Ik ondersteun jou en je werkgever bij alle verplichtingen die Poortwachter stelt. Samen met jou en je werkgever stellen we een re-integratieplan op. De begeleiding is gericht op een effectieve re-integratie in het eigen- dan wel ander passend werk bij je eigen werkgever (spoor 1). Desgevraagd ondersteun ik je ook bij het vinden van een andere baan bij andere een andere werkgever (spoor 2).